Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24-10-2018, η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 200 περίπου νέοι φοιτητές, οι οποίοι άκουσαν προσεκτικά τις ενημερώσεις και τις παραινέσεις των ομιλητών για τις σπουδές τους.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, καλωσόρισαν του νέους φοιτητές και τους συνεχάρησαν για την επιτυχία τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Α. Τουρλιδάκης, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Θ. Θεοδουλίδης, και οι Πρόεδροι των τριών πολυτεχνικών τμημάτων.

Ειδικότερα, ο Πρύτανης, Καθηγητής Α. Τουρλιδάκης, ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει την ευθύνη να επιτευχθούν τα όνειρα των νέων φοιτητών και τους συμβούλεψε να προσέρχονται στο Πανεπιστήμιο, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, να συνάπτουν και να διατηρούν επαφή με τους καθηγητές και με τους συμφοιτητές τους και να έχουν θάρρος να ζητήσουν την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν στην πορεία των σπουδών τους, είτε είναι ακαδημαϊκού χαρακτήρα είτε σχετίζεται με την καθημερινότητά τους.

Ο Κοσμήτορας ανέβηκε στο βήμα και έδειξε στους φοιτητές το χαρτί με τις σημειώσεις του για τον χαιρετισμό και το παρομοίωσε ως σκονάκι. Μέσω αυτού του παραδείγματος τόνισε στους φοιτητές ότι αυτοί δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν σκονάκι και να προσαρμοστούν στα νέα χαρακτηριστικά της ακαδημαϊκής ζωής και νοοτροπίας, τα  οποία είναι η κριτική σκέψη, η προσωπική προσπάθεια, η παρακολούθηση των μαθημάτων και των δράσεων του Πανεπιστημίου και η σύναψη κοινωνικών επαφών και σχέσεων.

Οι Πρόεδροι των Τμημάτων, ο Καθηγητής Ι. Μπακούρος (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), ο Καθηγητής Π. Αγγελίδης (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μ. Σουλιώτης (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος), παρουσίασαν ο καθένας εν συντομία στους φοιτητές τα Τμήματά τους και τους συμβούλεψαν να συμμετέχουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στις πανεπιστημιακές δράσεις και ομάδες, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν νέες ιδέες και στάσεις, νέες κουλτούρες και αξίες και εν τέλει θα διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Την εκδήλωση έκλεισε η πανεπιστημιακή ομάδα ρομποτικής (Hyperion Robotics), η οποία ενημέρωσε για τις δράσεις και τις επιτυχίες της (ρομποτικό βραχίονα που παίζει σκάκι κ.α.) σε διεθνείς διαγωνισμούς και απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους νέους φοιτητές να ενταχθούν στους κύκλους της.

© 2016 eng.uowm.gr