Επιτυχής η εθελοντική αιμοδοσία της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκε χθες, 07-11-2017, στους χώρους των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος εθελοντική αιμοδοσία, η οποία οργανώθηκε από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην προσπάθεια στήριξης συνανθρώπων μας ανταποκρίθηκε σημαντικός αριθμός φοιτητών, καθηγητών και υπαλλήλων και οι περισσότεροι από αυτούς κρίθηκαν ικανοί και αιμοδότησαν. Το πλέον θετικό μήνυμα της χθεσινής αιμοδοσίας ήταν η προσέλευση αρκετών νέων αιμοδοτών, οι οποίοι φάνηκαν να ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την εθελοντική προσφορά αίματος.

Πέρα από την εθελοντική προσφορά αίματος ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» συγκέντρωσε ακόμη μεγάλο αριθμών αιτήσεων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, οι οποίοι προσέφεραν και δείγμα για την καταγραφή τους στην αντίστοιχη τράπεζα.

Η Πολυτεχνική Σχολή και γενικότερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πέρα από τον ακαδημαϊκό του ρόλο ανοίγεται στην κοινωνία και συμμετέχει ενεργά στις τοπικές θεσμικές πρωτοβουλίες με στόχο να καταδείξει την κοινωνική του ευαισθησία και τη στήριξή του προς τους συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση ήταν η δεύτερη για το 2017 και μέσα από τη συνεργασία μας με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» θα επιδιώξουμε ανάλογες δράσεις και για την επόμενη χρονιά.

© 2016 eng.uowm.gr