Αποτίμηση για τη διάλεξη του Δρ. Μ. Μαθιουλάκη

Ο Δρ. Μ. Μαθιουλάκης κατάφερε με την παρουσία του και κυρίως με την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγησή του να κεντρίσει και να διατηρήσει την προσοχή των ακροατών του τεταμένη. Στο γεμάτο με φοιτητές, καθηγητές και άλλους ενδιαφερόμενους αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο κύριος Μαθιουλάκης εισήγαγε τους παρεβρισκόμενους θεωρητικά και πρακτικά στο πεδίο των μετρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο φιλοξενούμενος ομιλητής ανέλυσε την έννοια της μέτρησης από τους ιστορικούς χρόνους ως τις μέρες μας. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αβεβαιότητας, τη μεθοδολογία καθορισμού αυτής και τη χρήση της τόσο στην πρακτική των εργαστηρίων μέτρησης και δοκιμών όσο και στην αξιοποίηση αυτής στην καθημερινή μας ζωή.

Ο εισηγητής προσκλήθηκε για την πραγματοποίηση της διάλεξης από τον Λέκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, κύριο Γ. Πανάρα, και η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.

© 2016 eng.uowm.gr