Απολογισμός αιμοδοσίας στην Πολυτεχνική Σχολή

Πραγματοποιήθηκε χθες, 20-03-2018, στους χώρους των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών Περιβάλλοντος η πρώτη για το 2018 καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία, η οποία οργανώνεται  από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» και την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην προσπάθεια στήριξης συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από αίμα, προσήλθαν 51 φοιτητές από τους οποίους κρίθηκαν ικανοί να αιμοδοτήσουν οι 26. Για πρώτη φορά αιμοδότησαν 5 φοιτητές.  Στην αιμοδοσία συμμετείχαν και υπάλληλοι του Πανεπιστημίου αλλά και καθηγητές. Ακόμη, λήφθηκε δείγμα μυελού των οστών από αρκετούς φοιτητές. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του, στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Η Πολυτεχνική Σχολή και γενικότερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πέρα από τον κύριο ρόλο, της παροχής υψηλής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανοίγεται με διάφορες δράσεις στην κοινωνία και συμμετέχει ενεργά στις συλλογικές τοπικές εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ουσιαστική στήριξη των πολιτών.

Μέσα στο 2018 και συγκεκριμένα το Φθινόπωρο θα λάβει χώρα και νέα εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα ανακοινωθεί εγκαίρως και ευρέως για την προσέλκυση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αιμοδοτών.

© 2016 eng.uowm.gr